Over mij

Toen ik jaren geleden (in de trein notabene) mijn spirituele gids leerde kennen kon ik niet vermoeden dat dit mijn weg in het leven zo zou veranderen. Want alhoewel je niet per se een bewuster mens hierdoor wordt, is het zo dat als je contact onderhoud met je gids en je luistert naar wat deze aandraagt wel aanwijzingen krijgt om ook bewuster te gaan leven. Voor mij ging dan ook een nieuwe wereld open. Ik wist op een gegeven moment. Dat is heel gek. Zomaar weten wat je daarvoor niet wist. Dit weten komt vanuit de bron. Contact met de bron is er als je geheel en al jezelf bent, in liefde dus heel bewust.

Zo ging ik verder en las alles over spiritualiteit wat ik tegenkwam, richtte o.a. een club op met gelijkgestemden en volgde een aantal cursussen. Ik starte een tijdje daarna met het geven van cursussen in intuïtieve vaardigheden en richtte een stichting op voor indigokinderen. Toen ik tarot lessen nam zeiden mijn cursisten kun je ons dat ook leren? Ik stelde een tarotcursus samen en gaf hier les in. Toen ik me bezig ging houden met magie vroegen mijn cursisten wederom of dat ik hier wat lessen in kon geven... en zo kwam van het een het ander... Ik ben er als het ware ingerold.

Rond het jaar 2017 kreeg ik telkens een visioen van een indiaan die me duidelijk maakte dat ik weer les diende te geven. Ik was een tijdje uit de running geweest en op dat moment vroeg een oude juf van me of ik bij haar les wilde geven. Dus kat in het bakkie zou je denken, toch? Ik ging met haar praten en heb een les op proef gegeven. Alles ging goed. Maar toch knaagde er iets... De indiaan dook telkens weer op en stond dan te zwaaien met haar wijsvinger alsof ik iets heel erg verkeerd deed. Nu was de les die ik gaf bij mijn oude kruidenjuf.

En precies daar wrong de schoen. De indiaan was heel stellig. Ik moest lessen gaan geven in spirituele magie.


Sinds vorig jaar (2021) heb ik alles wat ik weet over bewustwording/spiritualiteit, magie en planten gebundeld in een aantal boeken. Juist omdat ik niet de gebaande paden heb gevolgd (ha-ha binnen het alternatieve de gebaande paden) en omdat ik natuurlijk zelf ben gaan schrijven zijn deze boeken en mijn lessen uniek. Je vindt ze alleen bij mij als je les volgt. Dus niet op bol.com of een andere boekenbuldozer.

Ik heb in mijn leven veel zelf uitgevonden omdat het er niet was of is. Zie maar eens magie te leren als je bij geen enkele coven mag omdat ze vol zitten. Of als je dat wel lukt maar er zoveel rituelen en hierachieën zijn die voorbij komen dat een modern mens (ik vind dat ik dat ben) er gelijk opstandig of huilend van wegrent, en het resultaat hetzelfde is: niks.

Gelukkig zijn er tegenwoordig wel meer heksenopleidingen of lessen die je kunt nemen bij druïden maar ook daar wordt naar mijn mening vooral naar de oudheid gekeken. En zoals gezegd ik ben een modern mens. Ik wil graag de nieuwe tijd erbij betrekken. Dus met hulp van de indiaan (als gids) en mijn eigen al vertrouwde gidsen ben ik gaan schrijven. Want ook al wist ik al veel soms is het toch wel ontzettend handig als je wat duwtjes in de goede richting krijgt. Ik kreeg al gauw een leidraad door wat er behandeld moest worden en wat de rode draad in de opleiding moest zijn. Terwijl ik eigenlijk nog niet wist wat het allemaal precies ging worden wist ik de rode draad al in 2017. Het is als je het zo bekijkt een heel duidelijk maar toch ondoorzichtelijk proces. Je weet het, maar het duurt even voordat het echt in je werkgeheugen zit.

Nu kan ik hier wel gaan claimen dat ik zoveel weet omdat ik opleiding zus of zo heb gedaan, meters boeken heb gelezen, veel oefeningen en spells heb uitgevoerd en geoefend; dat helpt wel, (ik had waarschijnlijk anders nooit deze opdracht gehad) maar in feite ben ik gewoon bij de hand genomen door de indiaan en mijn gidsen.

Van de indiaan kreeg ik te horen dat het tijd was om dat te gaan doen waar ik werkelijk voor kwam. Dat was om deze opleiding neer te zetten die er nog niet was. Je kunt je vast voorstellen dat me dat met enige regelmaat en vallen en opstaan onzeker heeft gemaakt. Want poe-hee (om maar te spreken met Winnie de Poeh) het is me nogal wat in deze huidige maatschappij! Om maar niet te spreken over het enorme werk wat het met zich meebrengt. Maar de opleiding bestaat. Precies zoals het moest.

Zo werden mijn boeken gevuld en geef ik sinds 2021 weer les. Lesgeven is leuk. Mijn missie is geslaagd als ik zie dat een student het a-ha moment heeft. Nog leuker is het als een student zelf op het juiste idee komt. Dan voel je namelijk dat het universum werkt. Want een ieder van ons neemt daar deel aan. Door echt bezig te gaan met spiritualiteit en magie krijg je vanzelf de juiste ideeën. Dit komt door de verbondenheid met de bron. Doordat je verbonden bent weet je.

Dat weten zit diep van binnen het is er altijd (ook al lijkt het wel eens zoek)>> doordat het dagelijkse leven je afhoudt van dat wat jij echt wil, diep van binnen.

Het is er als een soort waarheidsbewustzijn maar ook als kennisbank. Jouw eigen kennisbank die heel handig van pas komt in het dagelijks leven.
Dit ben ik, Karin. Ik mag wel eens naar de kapper :)
A b r a c a d a b r a   

A b r a c a d a b r

A b r a c a d a b

A b r a c a d a

A b r a c a d

A b r a c a

A b r a c

A b r a

A b r

A b

A