Toekomst Kaartlegging Crisis (deze kaarten zijn gelegd in 2022 en gaan over het jaar 2022 en 2023)

Brr wat is het koud vandaag… Halverwege september en ik zit al te rillen.

Extra dekentje, kaarsje aan en nog maar even geen extra kacheltje aan want de gaslevering doet het niet meer zoals voorheen. De kosten rijzen de pan uit. Zie ook mijn blog met veel extra tips om én te besparen én goed te zijn voor de aarde én je ecologische voetprint zo klein mogelijk te houden. Dit keer zoek ik antwoorden op hoe we -ook al bezuinigen we ons rot- hoe komen wij de winter door?

In mijn magische inspiratiemail ging ik al op zoek naar antwoorden via de tarot, dan kan ik in mijn blog niet achter blijven, wel? Niet dat de kachel er harder door gaat branden, maar het helpt wel om erachter te komen waar we aan toe zijn: qua gas, en tegen de kou. ( Klik hier om je aan te melden voor de magische inspiratiemail)

M’n eerste vraag:

Wat dienen we te doen tegen de man die de gaskraan dicht heeft gedraaid? (dat is natuurliijk meer een vraag voor de regering maar wel een gesprek wat ik zo op straat hoor) Met deze vraag trek ik de volgende kaarten:

Verleden: Matigheid: water bij de wijn doen en niet morsen.

Heden: 7 van staven. Veel discussies, maar niet weten wat men wil..

Toekomst: Kracht. In de toekomst dient de regering moed te tonen om uit deze gascrisis te komen.

Kwintessens: De Keizer. Als er iemand met z’n vuist op tafel slaat dan is het wel de Keizer. Hij leid met ijzeren hand. Zet lijnen uit die opgevolgd dienen te worden.

Conclusie: De regering zal zich moediger en krachtiger dienen op te stellen en geen tijd meer dienen te verspillen aan oeverloze discussies. Daarnaast dient men zich rechtlijnig en met een visie dienen op te stellen: willen wij (Nederlanders) goed uit de strijd komen.

Kortom willen we door deze gascrisis niet in de kou komen te staan dan dient politiek Den Haag zijn doelen duidelijk te stellen. Daar niet van af te wijken om daardoor daadkrachtiger voor uit gaan. In plaats van een beetje lauw discussies voeren en water bij de wijn te doen. Maar ja, ik denk niet dat de regering deze blog zal lezen laat staan dat ze waarde hechten aan wat ik hier neerpen.Hoe zien de wintermaanden er voor ons uit?

Nou maak ik meestal een balans op aan het einde van het jaar om daarop een nieuwe legging te doen voor het komende jaar maar daar wil ik nu niet op wachten. Ik doe een legging voor oktober, november, december 2022 en januari, februari, maart 2023 in de hoop dat na maart de koudste dagen weer voorbij zijn.

Oktober:De wereld: we voelen ons thuis , veilig en geborgen. We voelen ons nog opperbest. Er is nog niet zoveel aan de hand.

November: 9 van staven: Sommigen kunnen zich nog maar net staande houden na een de strijd. De crisis hakt erin. Er zullen velen zijn die hier ondanks een goed inkomen niet aan uitkomen.

December: 8 van bekers . We laten dat wat ons niet meer dient achter ons en kiezen een nieuw pad. Uithuilen en opnieuw beginnen. Dat belooft wat, niet?

Januari: De zon… We voelen ons krachtig, positief en hebben kans op voorspoed.

Februari: Kracht: Onze moed en kracht aan boren om zo verder te gaan.

Maart: Aas van zwaarden: Nieuwe inzichten. Nieuwe kansen. We dienen onze kansen te benutten en knopen door te hakken.

Kwintessens: De gehangene: Neem een pas op de plaats en bekijk het eens van de andere kant. Alles staat op z’n kop. Neem de tijd om goed na te denken voordat je weer verder gaat.


Conclusie:

>In oktober voelen we ons nog opperbest, er is nog niet veel aan de hand.

>In november zullen de eerste klappen vallen door de crisis.

>In december is het goed tot ons doorgedrongen dat we een ander alternatief moeten vinden voor gas.

>Of we voelen ons in januari zo krachtig doordat we een nieuwe weg zijn ingeslagen of door dat er een nieuw idee of plan ligt wat goed werkt.

>Doordat we de winter bijna vaarwel kunnen zeggen voelen we ons in februari moedig en krachtig. Ook de nieuwe ingeslagen weg van december helpt ons door deze crisis.

>Maart brengt nieuwe ideeën. De nieuwe ideeën brengen veel vreugde.

Het is een beetje laat zo pas in maart maar beter laat dan nooit.

Kwintessens: De gehangene geeft aan dat je je terug dient te trekken en alles nog eens dient te overdenken. Nieuwe zaken zoals de gascrisis vraagt om nieuwe inzichten en nieuwe antwoorden. Het is goed om persoonlijk jouw eigen situatie goed te overdenken eer dat je een beslissing neemt.

Advies:

Niemand ontkomt eraan helaas. De crisis. Alhoewel er mensen zullen zijn die er weinig last van zullen hebben. Wil je het iet wat voor zijn start dan nu alvast met bezuinigingen in je eigen huishouden. Zorg dat je voorbereid bent op de torenhoge rekening die er kan volgen aan het einde van dit seizoen. Help jezelf door te isoleren en kijk wat je nog meer kunt doen om jouw gas en energie rekening zo laag mogelijk te houden. Help projecten die een nieuw alternatief bieden die de aarde geen schade toe brengen, dan help je mee aan de toekomst.

Bedenk waar jij staat qua energie, wat jij wenst en hoe je de toekomst ziet. Als je daar een antwoord op hebt dan sta je sterker in de crisis. Je weet dan immers welke kant je op wil.


Ik wens een ieder veel warmte toe tijdens de winter.

Karin


p.s.

Nog meer lezen over tarot? Klik hier .

Tarotconsult boeken? Meld je aan per mail en geef een voorkeursdag op. Dat kan hier