Tel je zegeningen.

Wist je dat als je alles wat je drinkt, eet, aantrekt, weggeeft, bewoont, rijdt, enzovoorts, inzegent je het daardoor jouw positieve krachtige energie geeft? Je roept hierdoor heil (om maar even een ouderwets woord te gebruiken) en voorspoed af. Het is een spreuk die je nogal eens in de kerk ziet en die kinderen aan hun ouders vragen als zijnde instemming te verkrijgen over een voorgenomen huwelijk.

Maar je kunt zelf ook zegenen. Ik had gister’ mijn leesbril vast en terwijl ik ‘m opzette had ik één pootje minder. Het ding belandde op de grond en toen ik ‘m opraapte viel ook nog het glas eruit. Supervervelend! Doordat ik vooral als ik op de telefoon wat rond app, niet zonder kan kwam dat natuurlijk niet goed uit. Plakband doet wonderen kan ik je vertellen… Ik heb m’n bril gelijk ingezegend zodat deze het in ieder geval red totdat ik een nieuwe koop.

Het is heel simpel: Je zegt: “Ik zegen jou,” terwijl je een kruis over het te zegenen object slaat. Je maakt een kruis zoals in de kerk (dit werd al gebruikt voordat de kerk dit als zijnde van hen opeiste). Voor de niet kerkelijken onder ons: Een +, begin boven aan de verticale lijn maak deze wat langer aan de onderkant dan bij een normale plus. Ga dan naar links en maak de horizontale lijn. Je tekent het kruis met jouw hand in de lucht. Je slaat jouw kruis om te zegenen boven het te zegenen object, in de ruimte bijvoorbeeld in je huis of voor je auto voordat je instapt.

Probeer het eens.

Succes.