Nieuwjaars-tarot-trekking

Deze trekking is voor 2023.

Verleden/heden/toekomst

Wil jij een tarotconsult? Meteen aanmelden.

Soms is het handig om wat tarotkaarten bij de hand te hebben. Soms valt het tegen: want op hele simpele vragen als wat eten we vandaag krijg je doorgaans geen goed recept😊. Terwijl dat toch een vraag is die dagelijks hoofdbrekens en gedoe oplevert.

Al eerder heb ik kaarten getrokken over de crisis. Je kunt het hier bekijken.

Ik heb best even getwijfeld of ik nu een jaarlegging voor het komende jaar wilde leggen of dat ik het over een andere boeg wilde gooien. Het is de laatste geworden. Doeltreffend, met in totaal vier kaarten. Juist omdat niet voor iedereen hetzelfde geldt. Ondanks dat een ieder last heeft van de crisis waar we nu midden inzitten. De één zit toch letterlijk vaker in de kou, eet een boterham in plaats van een uitgebreide warme maaltijd, of kan geen nieuw kledingstuk scoren, dan de ander die gewoon verder leeft alsof er niets gebeurd is. We voelen het wel allemaal: de crisis. Het enige wat je kunt doen is een goede oplossing voor jezelf (en je gezin, familie, geliefde etc.) uit stippelen. Het helpt je jouw hoofd boven water te houden. Om je te helpen heb ik een duidelijk en overzichtelijk legpatroon toegepast waardoor je snel antwoorden krijgt.

Ik heb een legpatroon gebruikt voor deze nieuwjaars-tarot-trekking wat de meesten wel kennen. Verleden/ Heden/ Toekomst en als vierde kaart: de quintesse. Die laatste kaart is een soort extra kaart die je verkrijgt door de grote arcana kaarten op te tellen en vervolgens terug te gaan totdat je niet meer kunt verkleinen. Je krijgt met de quintesse kaart een beter zicht op het geheel. Daarnaast verduidelijkt en legt het de nadruk op dat, waar je je op dient te richten.

Hier komt de nieuwjaars-tarot-trekking:

Verleden: De dood

De dood zegt ons dat we in een transformatieproces zitten. Dit voelt koud, naar enzovoorts. Voor de goede kijker je ziet letterlijk de dood die komt door oorlog en verderf. Maar de kaart gaat over verandering die vanuit ons diepste wordt ingegeven. Verandering valt niet mee, maar soms weet je vanbinnen dat het moet. Alles wat zo vertrouwt was heeft het niet meer voor je. Je wil iets anders, maar wat? En dan begint de zoektocht die loodzwaar voelt. Pas als je eraan uit bent dan gaat de zon weer schijnen.

Super duidelijk. Toch? De kaart ligt op het verleden dus dat ligt achter ons… de crisis en alles wat daarmee te maken heeft kunnen we langzaamaan een plek geven. Het heeft ons geleerd dat we anders met dingen om dienen te gaan. We transformeren naar een nieuwe start. Het geeft ons een andere blik. Je laat het vertrouwde achter je omdat het je niet meer dient.


Heden: De 7 van Staven

Nog niet helemaal zeker van onze zaak discussiëren we en hebben onenigheid. Zo gaat dat vaak nadat je opnieuw je positie hebt bepaald (zoals bij de kaart hiervoor). Ondanks dat iedereen in hetzelfde schuitje zit kan het zomaar zijn dat de crisis jou harder raakt of juist niet zoveel. Het is dan nodig dat je weet hoe nu verder? Vaak helpt het je om dan jouw standpunt te weten en te uiten. Maar voor een ander kan dat juist totaal anders voelen.

Advies is rustig te blijven. We kunnen niet allemaal alles krijgen zoals we het precies hebben willen. Met dat in het achterhoofd is het een goede zaak om te leren van de discussies die onherroepelijk worden gevoerd. Je hoeft niet per sé gelijk te hebben je wil gewoon jouw standpunt toetsen aan de mensen om je heen: zo kun je nog beter kiezen wat voor jou belangrijk is. Maak er geen halszaak van. Een ieder heeft zijn eigen waarheid.


Toekomst: De Geliefden

Als je van binnen weet hoe dat je het voor jou kunt oplossen dan geeft het je vrijheid. Als je jouw hart laat spreken bij hoe je je staande kunt houden dan geeft dat je een innerlijk weten en dat geeft je vrijheid. Nu kun je denken: “Tuurlijk joh, je zit vast in een goed verwarmd huis met je koelkast helemaal vol en je hoeft geen keuzes te maken die jou recht in je beurs raken!”

Ik kan me wel gaan verantwoorden hoe arm of rijk ik ben maar daar schieten we niets mee op, wel? Het enige wat ik hierop wil zeggen: “ Stop alsjeblieft met wijzen naar elkaar. Leer van deze crisis hoe je anders om dient te gaan met alles wat zich aandient tijdens de crisis. Maak het een doel op zich om opnieuw jouw koers te bepalen, vaar deze dan.”

Maak voor de toekomst dus de keuze zoals die in je hart leeft. Dat zorgt uiteindelijk voor de vrijheid uit de crisis. Hoef je dan niet meer na te denken? Tuurlijk wel! Je verstand heb je niet voor niks gekregen. Gebruik het om de route die dicht bij jouw hart ligt te volgen.


Quintesse: De Magiër

Als je de Magiër ziet dan zie je als je goed kijkt allerlei attributen op de tafel voor ‘m liggen. Deze attributen staan ergens voor. Willen; staven/ bezit; pentagrammen/ bekers; gevoel/zwaarden; verstand. Het schijnt als de magiër weet wat hij gaat kiezen en hoe dat hij een echt magisch moment beleeft.

Advies: En jij wat ga jij kiezen? Blijf je stilstaan of ga jij goed bij jezelf te rade wat jij wil? Wat wil je eigenlijk? Heb je enig idee? Als je niet weet wat je wil dan wordt het moeilijk kiezen.

Maak een start om je standpunt te bepalen het geeft je veel gemoedsrust. Als het kan maak dan de keuze van je hart. Als je de keuze van je hart maakt dan voel je je vrij. Door te kiezen kom je daar waar je wezen moet. Of zoals de magiër het zegt: het creëert magische momenten.


Nog even dit:

Tarotkaarten geven altijd aan wat waar is. Dat is vaak niet zo leuk maar als je wil helpt het je wel verder op weg. Vind je wat hierboven staat allemaal niet van toepassing op jou? Leg het dan naast je neer. Het is geen wet! Het is een algemene legging voor een groot publiek. Wil je graag een persoonlijke legging? Meteen aanmelden om een afspraak te maken voor een tarotconsult.

Een tarotconsult kan ook via whats app-video-bellen.>>das fijn voor als je niet kunt langskomen bijvoorbeeld als je ver weg woont.


En ook nog even dit:

Mocht je toch liever een recept wensen dan zou ik zeggen maak iets warms waardoor je je vanbinnen al warm voelt. Dat kan al met warme chocolademelk. Of een stampotje doet het ook goed! Wat dacht je van heerlijk warme soep? Of iets met sambal of met gember? 😊

Ik wens je in ieder geval een super nieuw jaar! Met veel warmte, gezelligheid en als het kan een vleugje magie.

Lieve en vooral warme groet,

Karin

p.s.

Wil je graag meer weten? Wekelijks waardevolle tips en adviezen ontvangen? Vergroot jouw kennis .