Manifesteren Hoe DAN???

Manifesteren lijkt veel op je wens plaatsen. Maar het gaat echter nog een stapje verder. Bij manifesteren verwacht je dat wat je wenst ook werkelijk gaat plaatsvinden. Sterker nog: Je gaat ervan uit. Je hebt een rotsvast vertrouwen dat wat je wenst zal slagen. Dit geloof komt van binnen uit. Ik ga je er alles over vertellen. We starten bij het begin.

Je weet dat er zoiets bestaat als manifesteren. Je leest er boeken over, je volgt een cursus. Je probeert het uit maar het lukt je niet. Bij degene in die boeken wel, hoor! Die zeggen iets en vervolgens komen ze in de flow zoals ze zelf zeggen: En BAM !!!!!

Soms is het puur geluk. Soms is het omdat ze hun best hebben gedaan. Offe...

Manifesteren wat is het eigenlijk?

Manifesteren is iets werkelijkheid laten worden.

Nou kun je denken, gewoon van A naar B, doorploeteren en dan krijg ik dat voor elkaar wat ik wens. Heel gewoon.

Maar ja, dat wordt niet bedoeld in de boeken e.d. waar je erover hebt gelezen of gehoord. Daar zeggen ze: “Ik wenste het huis van mijn dromen. En BAM!!!! Ik had binnen een maand mijn droom huis.” Of euh: “Ik wenste die geweldige baan. En BAM!!!! Ik kreeg ‘m nog ook.”

Dus denk je: Ik ga dat ook doen. Wat heb ik te verliezen? Ik wens… tja wat wens ik eigenlijk? Nou doe maar een leuke partner dan? Ik wens een leuke partner. Ik vraag het aan het universum of ik een leuke partner kan krijgen.

Er gaan wat maanden voorbij en jij hebt nog steeds niet de liefde van je dromen. Voor jou werkt het niet, denk je dan.

Voordat we verder gaan verwijs ik je eerst naar een andere pagina. Ik schrijf namelijk best wel ‘ns een blog en deze speciale blog kan je verder helpen: Wensen

*Alle dingen die je vanuit je hart wenst hebben meer kans van slagen. Dus kun je manifesteren.

*Als je met je hart denkt dan doe je wat jij in je hart wenst, waardoor je kans om te manifesteren wat je wil dichter bij brengt. Blog hartedenken: Verder lezen

Door met je hart te denken, leven en wensen creëer je jouw droomleven waardoor manifesteren (sneller) gaat werken. Je komt in “de flow” zoals mensen zeggen.

Daar gaat een hoop aan vooraf.

>Het werkt dus niet om 1 miljoen (of meer) te wensen gewoon om het maar te hebben.

>Het werkt ook niet om een groot huis te wensen als je daar jouw hartenwensen niet mee dient.

Maar je kunt toch een staatslot kopen? Of hard werken en een groot huis kopen?

Maar natuurlijk! Maar daar ging deze blog niet over.

Als je wil manifesteren dan bedoel je meestal dat je heel hard denkt (wenst, visualiseert ,etc) aan dat wat je wil waardoor je op magische wijze dat verkrijgt wat je wil. >>> Dit kan. Dit is mogelijk. Alleen vergeten de meesten onder ons dat je ook daar het nodige werk voor dient te verzetten. Dit werk betreft in eerste instantie kijken naar jouw hart en wat je diep van binnen wenst te gaan realiseren. Het helpt dan ook om dingen in stapjes op te delen.

Om te manifesteren richt je je eerst op de binnenkant waardoor het in de buitenwereld realiteit kan worden.

Je ego doet hierin dus niet mee. Je ego komt pas om de hoek kijken als je weet waar je naar toe gaat. Dan helpt je ego je bijvoorbeeld om door te zetten of praktisch te handelen.

Die binnenkant begint dus in je hart. Start bij jouw hartenwensen. Niet bij jouw ego wensen. Met ego wensen bedoel ik alle dingen die niet vanuit jouw diepste hartenwens komt. Jouw hart geeft aan wat jij belangrijk vindt. Jouw hart geeft je richting. Jouw hart weet wat je komt doen hier op aarde. Als je ernaar luistert dan gaat manifesteren gemakkelijker. Je hebt namelijk een rotsvast vertrouwen in jezelf waardoor je dit uitstraalt. Je zit in de flow. De flow trekt alles aan wat jij nodig hebt om jezelf en je hartenwens te laten groeien. Alles wat je bezig houdt heeft een extra aantrekkingskracht. Met andere woorden alles wat je aandacht geeft groeit. Die aantrekkingskracht en groei komt door jouw vertrouwen in je hartenwens ( andersom kan het ook maar daar gaan we het nu niet over hebben). (dat is namelijk niet waar het over gaat en bovendien niet leuk).

Lees ook: affirmeren kun je leren.

Voor de blog: Volle maanstappen

Stel je wil een kroeg beginnen. Het is echt jouw hartenwens je eigen café. Dan heeft het zin om daar diploma’s voor te halen zodat je kunt starten. Je hebt waarschijnlijk ook een beginkapitaal nodig om de kroeg te huren/kopen. Geld voor de inrichting is onontbeerlijk.>>>Dit deel je allemaal in stapjes.

-Dus eerst diploma’s halen.

-Dan zorgen voor beginkapitaal. Etc.

-Per stap kun je jouw wens van dat moment manifesteren.

>>Het heeft weinig nut om meteen jouw droomkroeg te wensen met alles erop en eraan. Tenminste als je de eerste hobbels nog niet hebt genomen. Dat is namelijk een paar stappen te ver. Ben realistisch in dat wat je wenst te manifesteren.

>>Maar ook: Natuurlijk mag je jouw wensen kenbaar maken. Maar als je jouw beginkapitaal bij elkaar wil krijgen dan kan het ook zomaar zijn dat je werk krijgt waardoor jouw kapitaal kan groeien. Hier gaat het best vaak mis in het manifesteren:

-Men wenst iets en verwacht dat het zomaar op magische wijze op de deurmat -via tante post-, valt.

-Manifesteren ontslaat je niet om zelf ook actie te ondernemen. Juist als er iets voorbij komt, waardoor je dichter bij je doel komt, dien je die kans te grijpen. Dat kan dé hulp zijn, die je krijgt en die je verder helpt.

*Ben duidelijk in wat je wil manifesteren. Blijf daarnaast opletten en neem je kansen waar. Grijp iedere kans die je dichter bij je doel brengt. Vooral kansen waarbij je diep van binnen voelt dit is goed.

*Kijk niet naar anderen. Het gras is namelijk echt groen. Groener meestal niet. Als je telkens naar anderen kijkt -die het allemaal voor elkaar hebben- dan vergeet je te kijken naar jouw eigen doel. Het ego gaat opspelen en brengt je verder van huis, weg van je doel.

*Duik in je hart en luister ernaar. Laat je onderweg niet afleiden door wat anderen zeggen. Meestal krijg je adviezen die goedbedoeld kunnen zijn. Maar niet jouw hart dienen. Alleen het ego van de ander. Ik wil je niet tot roekeloos gedrag aanzetten! Je hart volgen ontslaat je niet van je verantwoording nemen als dat nodig is. Heb je brood op de plank nodig, draag je zorg voor iemand dan zul je daar voor dienen te zorgen ondanks wat je hart zegt.

(en zo zullen er nog wel meer zaken zijn waar je je niet aan kunt onttrekken) > Dat is ook niet de bedoeling van wat ik hier allemaal neerklad.

Ik had eens een cursist die me dit haarfijn mededeelde. Ze zei letterlijk: “Karin, het is allemaal leuk hoor, dat spirituele gezwam (het was een spirituele cursus waar ze aan deelnam) maar ik kan er geen brood van eten! Ik heb geen ruimte in mijn bedrijf om telkens m’n hart te volgen. Ik kan er de hypotheek niet van betalen en het draagt niet bij aan de kosten die ik maak voor mijn kind.”

Mijn respons was het volgende:

“Ik begrijp wat je zegt. Je hebt gelijk.”

Natuurlijk had ik tegen haar kunnen zeggen: “Joh, dan zit je op de verkeerde cursus.” Maar dat was niet zo. Ze voelde zich gewoon verantwoordelijk. Dat is goed. Dit leid tot het volgende punt:

*Doe wat je kunt. Werk ook hier in stappen die bij je passen. Het dient gemakkelijker te gaan. Niet moeilijker.

*Neem de flow zoals die komt. Eis niks! Dwing niet!

*Ben dankbaar.

*Ben krachtig in wat je wil manifesteren. Spreek duidelijk en luid wat je wil;

*Maak bijvoorbeeld een affirmatie. Die je plaatst in de tegenwoordige tijd.

*Focus je op dat wat je wilt manifesteren.

*Ben specifiek maar niet té:

-Je wil een salade met wat hartigs erbij.< is goed.

-Je wil een salade met verse veldslablaadjes niet gekrenkt, croutons in een plastic zakje erbij plus als topping gebrande pijnboompitten en zeker geen dressing.< Is belachelijk!

* Geef kleur aan jouw droom/ hartenwens: Voel alsof je daar bent. Als je een kroeg wil dan voel je hoe happy je bent als je in jouw droomkroeg rondloopt. Je ziet de inrichting, je ruikt hoe het ruikt, je ziet de tap enz. Voel hoe het voelt. Voel hoe het jou vervult van blijdschap.

* Ga blij door het leven, dat trekt n.l. blijdschap aan.

*Ben verheugd over de manifestatie die jou te wachten staat. Maar voel, denk, visualiseer dat het NU plaatsvindt.

*Weet aan wie je jouw manifestatie zendt. Ik vraag altijd aan het universum. Maar je kunt ook goed vragen aan: God, engelen en de bron.

Ben dat wat je wil manifesteren en het is er. Dat is de flow.

Succes met manifesteren.

Groet Karin

Leuke tips ontvangen via de magische inspiratiemail? Ja dat wil ik!

Wil je liever informatie over wat de magische inspiratiemail inhoudt? Meteen bekijken

Wil je de energie in jouw huis verbeteren? Ja dat wil ik

Lees ook de blog: affirmeren kun je leren.