DIY Energie test.

Soms hoor ik zelfs de meest nuchtere mensen zeggen als ze geen zin hebben in iets moeilijks: “Da’s allemaal verkeerde energie, of daar steek ik geen energie in.” Maar wat is dat nou eigenlijk: energie?

Energie is alles. Alles en iedereen om ons heen, inclusief jezelf. Energie is trilling en alles heeft triling. Soms een lage trilling en soms een hoge (maar dat is voor een ander blog een ander keertje).

Soms voel je als je ergens binnenkomt dat de energie geweldig is en soms juist verschrikkelijk. Juist het gevoel wat iets bij je oproept is lastig te meten, en soms moeilijk waar te nemen. Want je kunt bij iemand een goede energie voelen maar dit kan voor een ander weer geheel anders zijn. Zo trekt de één de ander aan en stoot diezelfde ander weer iemand anders af. Geen pijl op te trekken. Goed of fout lijkt zeker bij aantrekken of niet, voor een ieder anders te zijn. Of je je er nu van bewust bent of niet we scannen allemaal een persoon, situatie en omgeving waardoor we intuïtief weten of dat het voor onszelf oké is.

Hoe dan ook energie is waarneembaar in meerdere hoedanigheden, het is immers overal. Je vindt het in een kast, een huis, een terrein, een steen, een plant, een dier, in jezelf en in een ander, kortom: wat dan ook bestaat uit energie en dat is dus alles.

Heel vaak blijft energie hangen. Als er ergens iets verschrikkelijks heeft plaatsgevonden dan blijft dit hangen in de omgeving ( oorlogskampen, ziekenhuizen, begraafplaatsen, slachterij etc.)

Of: ruzie, haat, geweld op een andere manier.

Ik heb steevast bij huizen dat ik voel hoe dat de energie daar is. Vaak heeft het te maken met de mensen die er wonen, maar vaak zit er ook energie onder. Hiermee bedoel ik dat er energie rondom het terrein, het huis of de lucht bijvoorbeeld is die zich centreert in en rondom het huis, dan heeft het niet per sé te maken met de mensen die er wonen maar meer met de plek (lei-lijnen, zendmasten, wateraders e.d.) Soms kom je ergens en merk je helemaal niks maar blijkt later dat het toch niet helemaal fris is. Het gekke is dat een ieder het kan waarnemen maar dat er vaak geen bewijs is hoe en waar het vandaan komt… Je kunt energie moeilijk vastpakken, maar het is er wel!

Even samenvattend:

* Zo kan het dus zijn dat energie ergens hangt vanwege wat er heeft plaatsgevonden. Dit hangen kan tot in huizen, kasten of zelfs sieraden zijn blijven steken, en waarneembaar zijn. Deze energie kan goed of slecht zijn.

* De hangende energie kan van gister zijn, van lang geleden, vanwege de personen van toen of van nu.

* Het kan ook dat energie ergens is vanwege lei-lijnen, wateraders of zendmasten (er zijn nog meer van dit soort energieën waarneembaar).> Kom het leren tijdens de opleiding spirituele magiër. Klik voor meer informatie HIER .

* Het kan ook letterlijk ergens spoken, dit heeft vaak met personen te maken die dit op de een of andere manier oproepen maar het kan ook met de plek of een bepaald voorwerp te maken hebben.

Nu heb ik het vooral over energie waarbij al je lichaamshaartjes overeind gaan staan en je tenen krullen maar het omgekeerde komt gelukkig ook voor: Je komt ergens en het lijkt wel of de zon gaat schijnen. Al het goede lijkt op die ene plek samen te komen en je wordt een partij blij.

Energie om ons heen heeft invloed op ons. Stel je woont in een huis dat op welke manier dan ook op een foute plek staat. Hoe positief je ook in het leven staat, je gaat dit merken aan jezelf. Je wordt somberder, je krijgt allerlei klachten, je slaapt slechter en misschien nog veel meer (ik ben geen dokter dus raadpleeg een arts bij deze klachten).

Als je daarentegen in een huis woont waar alles klopt qua energie dan kom je tot rust in dat huis. Je bent blij in dat huis, je slaapt prima en je voelt je helemaal thuis en veilig.

Juist om voor jezelf te bewijzen dat je niet gek bent als je iets voelt… is het belangrijk dat je leert om jouw eigen bewijzen te vormen. Zo komen we (eindelijk) aan bij de test:Een proefje met energie

Toen ik zo’n 15 jaar geleden begon met lesgeven in intuïtie bevorderen had ik ergens in één van de lessen de volgende opdracht:

De cursisten kregen 2 (doorzichtige) flesjes bronwater per persoon. Daarbij kregen ze twee stickervelletjes en een zwarte stift.

De les ging over energie en hoe je energie zelf kon meten. Want ik kan wel zeggen dat energie overal is en dat energie voelbaar is, als jij het niet voelt dan houd mijn betoog al snel op, niet? Daarbij komt nog dat bewijs wel goed van pas komt om jouw zekerheid in dat wat je voelt te versterken. Last but not least: Het is leuk om te doen...

Je hebt dus nodig:

>> 2 doorzichtige flesjes met water.


>> 2 velletjes met stickertjes waar (nog) niks opstaat.

>> 1 stift

>> Geduld

Het gaat als volgt:


Op 1 flesje plak je stickertjes met de liefste woordjes die je je maar kunt bedenken. We noemen dit voor het gemak het flesje hart.

De woorden voor het hart-flesje kunnen zijn: liefde, schat, zon, vreugde, lief, love, vrede, licht etc. vul vooral jouw eigen lieve woorden in. Let op maak het niet persoonlijk! Dus geen namen van plaatsen, personen, of die van jezelf, e.d.

Op het andere flesje doe je precies hetzelfde alleen schrijf je daar de meest erge woorden op die je je kunt bedenken. Dit flesje krijgt het predicaat donker. De woorden voor het donker flesje kunnen zijn: alle scheldwoorden, haat, zwart, donker, depressie etc. vul vooral jouw eigen nare woorden in. Let op maak het niet persoonlijk! Dus geen namen van plaatsen, personen, of van jezelf, e.d.

Het hart-flesje zet je vervolgens in de zon, je zegt er de meest lieve dingen tegen en je glimlacht als je het flesje ziet. Dat is de opdracht bij het harte-flesje voor de komende twee weken, iedere dag zo vaak als het kan.

Het donker-flesje zet je ergens in een donker hoekje het liefst op het noorden in je huis. Tegen dit flesje zeg je de meest afschuwelijke dingen en je lacht nooit in de buurt van dit flesje. Dit doe je ook de komende twee weken elke dag zo vaak als het kan.

Heel belangrijk: Je let goed op dat niemand drinkt van de flesjes!

Voor de goede orde: let op dat niemand bij jouw test flesjes in de buurt komt, dit kan namelijk de uitslag beïnvloeden.

Als de twee weken om zijn dan doe je de flesjes in de diepvries, het best gescheiden van elkaar.

Haal ze er de volgende avond uit.

Bij voorkeur heb je een (bureau) lamp, zo eentje met een knik arm die je richt op de flesjes; zodat je de ijskristallen goed kunt waarnemen.

Als het goed is dan zie je dat de ijskristallen van het donker-flesje grijziger zijn, niet mooi en onderbroken.

Bij het hart-flesje zijn de kristallen daarentegen prachtig gevormd en helder.

Dit was de proef om energie waar te kunnen nemen.

Neem het zekere voor het onzekere en gooi de beide flesjes daarna met inhoud en al weg. Drink er in ieder geval nooit van! Water buiten de koelkast, in zonlicht en warmte is aan bederf onderhevig. Water die trillingen heeft opgenomen daar kan je ziek van worden.

Wedden dat je vanaf nu geheel anders naar energie gaat kijken?

Laat me weten wat je hebt waargenomen: klik hier . Ik zet je reactie onder deze blog zodat anderen jouw ervaring ook kunnen lezen.

Kijk ook eens bij www.bloesemsvanbach.nl Dr. Edward Bach ontwikkelde tot aan zijn dood begin vorige eeuw, 38 bloesemremedies. Hij voelde als het ware de plant en wat deze kon doen om de gemoedstoestand van mens, dier en plant te helpen en terug te brengen naar balans. Want o.a. geen vreugde hebben in dat wat je doet, of karakter eigenschappen die opspelen kunnen je gemoedstoestand zo beïnvloeden dat jouw hele lichaam (uiteindelijk) reageert met ziekte. Een gemoedstoestand of dat deze nu goed of slecht is, is natuurlijk energie die je uitstraalt.

De energie van de plant is bij Bach bloesems gevangen door een speciaal procedé. Sommige worden op water in de zon gelegd en sommige worden gekookt in water.

Water is dan ook een prima geleider van trillingen. Kijk maar eens als je een steentje in een sloot gooit wat voor ’n effect dat heeft, of kijk naar jouw test met de flesjes water. Trillingen zijn dan op hun beurt weer energie.

Dat maakt de cirkel rond…

Wil je graag meer leren over trilling, of over magische planten met hun eigen speciale trilling? Klik dan Hier . Trilling en energie gaan hand in hand. Als je naar een grote geluidsbox kijkt die bijvoorbeeld op een podium staat dan zie je de box letterlijk bewegen en een energie dat eruit komt!

Wat kun je dan allemaal met wat je nu weet over energie? Alles is energie maar soms lijkt de goede energie net aan jouw deur voorbij te gaan… Het is net alsof de postcodeloterij heeft gewacht om jouw straat te bezoeken totdat jij net je abonnement hebt opgezegd.

Stay tuned. Meld je aan voor magische inspiratiemails en meer van dit gratis leuks. Klik voor meer info hierover .

Wil je weten hoe je positieve energie aantrekt? Lees dan verder.

Succes met het waarnemen van energie, en dank voor het lezen,

Karin