DE KRACHT VAN TAROT


Wat maakt dat tarot zo krachtig is?

Er bestaan ontelbare vele soorten, maten, afbeeldingen, vormen en grondbeginselen van tarotspellen. Ik ken er maar eentje echt goed: Rider Waite tarotkaarten.

Rider Waite tarotkaarten zijn de meest bekende tarotkaarten die er zijn. Het meest gebruikt. Het meest als basis voor weer een nieuw gemaakt tarotdeck gebruikt. En niet alleen als voorspellende kaarten in te zetten maar ook als adviesbank. En door een ieder altijd weer op een andere manier uitgelegd. Niet allemaal even goed als je het mij vraagt, maar daar gaan we het vandaag niet over hebben.

Waarom zijn deze tarotkaarten nou zo krachtig? Ze zijn zo krachtig omdat er universele boodschappen op afgebeeld staan. Je kunt daarnaast de levensloop van de mens eruit aflezen en verder alle dingen die de mens onderweg tegenkomt. Leuke en laten we zeggen minder leuke dingen. Dat tesamen is de kracht van Rider Waite tarot kaarten. Het lijkt op de dingen die je in het echte leven tegenkomt. Vraag beantwoord, toch?

Tja, dat kan ik dan wel zomaar zeggen maar je wil bewijs, niet?

Rider Waite tarotkaarten hebben afbeeldingen met enorm veel verwijzingen. Het gaat altijd om het beeld waar je naar kijkt. Dat beeld wijst je ergens op. Nou worden we tegenwoordig doodgegooid met beelden via social media, maar dat is toch echt wel anders dan tarot. Binnen de tarot staat een afbeelding vol met symbolen. Je dient te begrijpen waar dit over gaat. Het is een studie op zich. Wat het wel weer gemakkelijk maakt is het volgende: Elke kaart bevat veel symboliek maar leidt altijd naar één punt: de algemene boodschap van de kaart. Als je meer wil leren of de kaarten wil doorgronden dan is er inmiddels veel studiemateriaal te vinden. Je vindt veel achtergrondinformatie in allerlei boeken of op internet.

De kracht van tarot schuilt ook in het feit dat de kaarten altijd de waarheid aan geven. Dat levert soms problemen op. Want het vergt nogal wat zelfinzicht om te aanvaarden dat de kaart iets aangeeft dat soms de vinger op de zere plek is.

Toen ik pas lessen begon te nemen in tarot vond ik het wat moeilijk om telkens de waarheid om m’n oren geklapperd te krijgen. Deelnemen aan de lessen kon alleen als je elke week een legging voor jezelf deed en daar een verslag van inleverde. Ik werd m’n eigen zieleknijper. Ik heb echt heel vaak de boel aan de kant gegooid en moest er soms een paar dagen over doen om de boel in mijn hoofd en hart opnieuw in te richten. Het heeft er o.a. voor gezorgd dat ik de kaarten heb geleerd. Dat plus wat “old school” stampwerk.

Tarotkaarten kun je goed inzetten om te voorspellen. Veel cliënten willen graag weten of alles wel goed komt. Maar met stip op nummer 1 is dit de meest gestelde vraag: “Krijg ik nog een leuke liefde op mijn pad?”

Vaak is mijn vraag die daarop volgt: “Wat heb je ervoor over?”

Heel simpel gezegd iedereen krijgt iedere dag kansen om iets te gaan ondernemen binnen de mogelijkheden die iemand heeft. De vraag is of je iets gaat doen met een kans. Tarot geeft je precies advies. Als je het advies in de wind slaat en gaat wachten op de ridder op het witte paard, dan heb je (bijna) altijd pech. Je hebt je kans verspeeld. Zo gaat het met de meeste voorspellingen… cliënten denken dat het goed komt omdat een kaartlezer (of een medium) ze dat heeft gezegd. “Het spijt me, het komt alleen maar goed als je iets doet met de adviezen die volgen op de vraag.” Dat klinkt nogal bout. Maar zo is het wel. Tarot kaarten geven meestal aan waar het probleem ligt en als je een gerichte legging daarop toepast dan krijg je ook voorspellende kaarten.

Ik zal het verduidelijken:

Je wil graag miljonair worden maar je doet niets om dit geld bij elkaar te krijgen. Je hebt geen werk, geen toekomstvisie, geen opleiding, geen plan, geen lot uit de loterij. Kaarten geven op zo’n moment (bijna altijd) advies over wat je dient te ondernemen hoe je daar komt. Of hoe je daar vooral weg dient te blijven, of waarom het nog niet gelukt is…

Dat is de kracht van Tarot.

Er zijn tarotlezers die beweren dat met een wiskundige berekening te bewijzen valt dat tarotkaarten altijd de waarheid aangeven. Ik houd mijn eigen bewijzen aan. Tarotkaarten kloppen altijd. Niet altijd leuk, maar wel waar.

Ik vertel je hieronder wat over de eerste 5 tarotkaarten uit het spel. Je kunt dan voor jezelf bepalen wat jij ervan vindt. Hier gaan de kaarten over:

0)Je gaat op weg als de Zot. Je weet nog niet veel maar je staat aan het begin van je pad dus er valt nog een hoop te leren. Je bent als een kleuter die net komt kijken.1)Bij de Magiër aangekomen weet je niet wat te kiezen. Als een echte puber ben je blij als je een keuze hebt gemaakt. Door je keuze wordt alles

magisch.


2)De Hoge Priesteres vertrouwt op haar intuïtie en heeft nog wat geheimzinnigs. Ze twijfelt soms ook nog…


3)De keizerin zorgzaam type, weet wanneer te wachten totdat je kunt gaan oogsten of wacht tot de tijd daar is gaat ook over vruchtbaar zijn.

Ze is getrouwd met deze man: (is ze wel goed bij haar hoofd???)>>>>


4)De Keizer. Harde koude man die in hokjes denkt. Hij neemt beslissingen met zijn verstand en aan zijn beslissingen valt niet te twijfelen.


5)De Hoge Priester gaat over leren van en leren aan. Je hebt sleutels nodig om kennis aan te boren dat is namelijk de opstap om nog verder te kunnen leren, de diepte in. Braaf met een wit voetje.


Hoe vertaalt dit zich naar het echte leven?

  • De Zot: Als je je bedenkt dat je je voelt als de zot telkens als je ergens als nieuweling start en je je dus een kleuter voelt omdat je alles nog moet leren. Dat is spannend, maar ook een beetje eng. Dit maak je mee bijvoorbeeld als je nieuwe mensen ontmoet, bij een nieuwe baan, op school, iets nieuws wat je gaat ondernemen.
  • De Magiër: Ken je dat? Je hebt zoveel mogelijkheden maar je weet niet wat te kiezen. Als je hebt gekozen dan voel je je opgelucht en blij. Dat heeft de Magiër ook. Je hebt dit vaak bij beroepskeuzes maar ook als je door al je mogelijkheden door de bomen het bos niet meer ziet en daardoor niet weet te kiezen. Eerst wil je dit en dan toch weer dat… Kies!
  • De Hoge Priesteres: Vol van gevoel vertrouw je op jouw intuïtie. Soms twijfel je daaraan en laat je niet het achterste van je tong zien. Mensen die alleen op hun gevoel vertrouwen hebben vaak iets geheimzinnigs. Maar in wezen willen ze vooral even weten wat hun binnenste zegt. Vertrouwen op je intuïtie maakt dat je nogal eens twijfelt zeker in deze op ego gerichte maatschappij.
  • De Keizerin: Zorgen voor kinderen maar ook voor huisdieren, planten, de hele familie en de partner. Deze kaart gaat over zorgen voor dat wat groeit. Want als je zorgt dat bijvoorbeeld de planten water krijgen op de juiste tijd dan helpt dat ze in leven te houden en te groeien. Zo gaat het ook met kinderen en het gezin. Zorgen voor dat zie je vaak bij moeders. De Keizerin is dan ook de moeder des vaderlands.
  • De Keizer: Deze kaart gaat over met je ego en verstand beslissingen nemen. Dat voelt vaak een beetje koud. De keizer is ook heel dominant. Soms is dat nodig in het leven. Soms is dit hoe iemand doet of juist zou dienen te gaan doen. Het is maar net op welke plek deze kaart valt in een legging. Zo kan het zijn dat de kaart aangeeft dat je egoïstisch bent of dat je dat wat meer zou mogen zijn.
  • De Hoge Priester: Leren gaat het beste als je weet hoe en wat je dient te leren anders wordt het moeilijk voor uit gaan. Je hebt ook een zekere mate van discipline nodig anders lukt het niet. Doordat je leert kom je steeds dichter bij de kern. Je dient ergens moeite voor te doen anders is het moeilijk leren. Als het goed is dan heb je als je een leidinggevende functie hebt ook ruimte om te leren van jouw collega’s. Zo weet je steeds meer.

Krachtig toch? Iedere kaart heeft zo zijn eigen waarheden. Je kent al deze waarheden en levensfasen. Je hebt het allemaal al eens beleefd en gezien. Er valt over deze kaarten nog meer te vertellen. Kom een tarotlegging doen. Meteen aanmelden

Tarotte-groet😊 Tarot-groet😊Groette-tarot😊

Groet,

Karin