De dag van de liefde

Valentijnsdag (is jammer genoeg alweer voorbij) maar, is de dag van de liefde bij uitstek! Dat gezegd hebbende: Eigenlijk zou iedere dag een dag van liefde dienen te zijn… Het is bijna een cliché maar harstikke waar, toch?

Doe elke dag iets liefs voor een ander, of anderen en je verbetert de wereld. Door wat jij de wereld brengt maak je de hele wereld een stukje beter. Je kent het vast wel de uitdrukking: Verbeter de wereld en begin bij jezelf… Dit kun je ook positief uitleggen (in plaats van dat je een standje krijgt omdat je het beter weet). Als je start bij jezelf door lief voor jezelf te zijn, voor een ander, voor anderen dan verbeter jij werkelijk de wereld. Je hoeft niet meteen te veranderen in een non. Maar een beetje😊. Een dag zonder liefde is een dag niet geleefd.

Als je liefde schenkt dan gaat de hemel een stukje open. Niet om daar naar toe te gaan maar vooral om je licht te schenken. Een daad van liefde brengt je veel licht. Het hoeft niet groot, een glimlach kan al genoeg zijn. Volgens een oude heksenwijsheid krijg je ook alles wat je doet (echt alles) drie maal bij je terug. Maar daar kan je niet op gaan zitten wachten. Het kan ook zomaar zo zijn dat je dat wat je geeft pas terug krijgt in een leven na dit leven (zowel goed als slecht).

Liefde ontvangen is trouwens ook een daad van liefde. Je dient iemand te vertrouwen om dit te kunnen. Dit vertrouwen dient echt uit jezelf te komen (en ook van de ander maar daar ging ik al vanuit daar het een daad van liefde is). Vertrouwen kweek je onder andere door liefde. Liefde maakt vrij. Je hebt het gevoel dat je kunt vliegen.

Tot zover filosoferen.

Tarotkaart de Geliefden

In het tarotkaartendeck zit de kaart de Geliefden. Je ziet hieronder afbeeldingen uit twee verschillende decks.

Op kaart één (links) staat de Geliefden afgebeeld uit het tarotdeck Oude Marseille.

Op kaart twee (rechts) staat de kaart de Geliefden uit het Rider Waite tarotkaartendeck.

Ik laat ze allebeide zien, ook al ben ik fan van Waite. Marseille laat veel duidelijker zien waar de kaart over gaat. Dat is wat tarot dient te doen. Met één afbeelding de tarotlezer laten zien waar het over gaat.

Effe ter toelichting: Waite laat bij De Geliefden een afbeelding zien van Adam en Eva. Met de boom van het leven en de boom van kennis. De kaart gaat over het paradijs. De kaart heeft dezelfde vraag/advies in zich net als die van Marseille. We gaan die van Marseille eens nader bekijken:


Allebeide zijn ze nummer 6 in de rij van het tarotdeck. Dat is ook niet zo gek. Om lief te kunnen hebben dien je al even mee te gaan. De tarotkaarten laten een weerspiegeling zien van het leven. Dus bij kaart 6 draai je al even mee in het grote rad van het leven. In tarotkaarten kun je het leven van alledag met grote en kleine problemen terugzien. Je ziet de levensloop met al haar facetten zoals keuzes, groeiprocessen, nostalgie, jezelf zijn, eerlijk zijn, twijfel; ik kan nog wel even zo door gaan; maar dan komen we niet meer terug bij nummer 6; Kortom je ziet alles terug in tarot, met alles erop en eraan.

Dat start met de zot. Kaart 0 in het tarotdeck. De kaart gaat o.a. over: Een kind denkt in eerste instantie uitsluitend aan zich zelf. Een kind heeft dat nodig om te groeien tot een goede volwassene. Je kunt dit onder andere zien in de kaart de zot. Daar sta je aan het begin van je pad en heb je ook nog wat hulp nodig om te groeien. De kaart voor nummer 6 is 5. Bij de vijfde kaart heb je nog heel wat te leren. Voor uitleg over de eerste paar kaarten kijk verder

Kaart nummer 6 laat zien dat je een keuze dient te maken. Je ziet dat het beste bij het tarot van Marseille. Je ziet Cupido klaar om te schieten. Maar waar schiet hij op? Links of rechts? Wat kies je? Het is maar goed dat je al even meedraait op deze aardbol want anders is het moeilijk kiezen.

Maar is kiezen gemakkelijker geworden door rijper te zijn? Nee. Niet echt, he? Ga je voor de keurige dame of de wulpse?

Vind jij het moeilijk om te kiezen in het leven? Zelf advies ontvangen? Meld je aan voor een tarotconsult

Even daargelaten: In de tijden dat de afbeeldingen werden getekend koos de man voor de vrouw en niet andersom. Lhbti hadden ze nog nooit van gehoord. Dit doet er niet toe. De keuze blijft hetzelfde, welk uitgangspunt je ook bent of hebt.

Vertaald naar nu: Ga je voor de man met de keurige baan op een kantoor met goede perspectieven? Of ga je voor de man op de motor die allerlei spannende dingen bij je oproept?

Ga je voor de lhbti-er die alles volgens het boekje doet en geaccepteerd is?

Of ga je voor de lhbti-er die dit van de daken schreeuwt en samen met jou het avontuur aan gaat?

Stereotyp denkvermogen blijft nodig om kaarten te duiden. Maar dat maakt dat alles wel duidelijk wordt.

Wat wordt het: wulps of keurig?

Doordat je al even op jouw levensweg bent zou je de keuze van je hart dienen te maken. Dat kun je omdat je tijdens het wandelen op jouw levenspad bent gegroeid. Is het gemakkelijk? Soms wel… Vaker niet. Kiezen voor liefde strekt verder dan kiezen voor een geliefde. Dat laatste lukt tegenwoordig meestal wel…

Maar deze kaart gaat met name over de keuze van je hart in het algemeen. Want als je kiest dan geeft het vrijheid. De vraag is of de vrijheid kortstondig is of dat dit gevoel langer aanhoudt.

Kies je wulps dan ga je voor de keuze van je hart (althans dat roept het beeld op). Dit geeft je het gevoel van vrijheid. Je verliefdheid is niet te stuiten. Je hebt het gevoel dat je vliegt.

Ga je voor keurig? Dan kabbelt het leven aan. Je hebt een opgeruimd huis en alles gaat gewoon door. Je voelt je waarschijnlijk na een tijd opgesloten omdat alles zo keurig gaat. Was dit wat je wou in het leven?

Advies van de kaart:

Maak de keuze van je hart: Het geeft je vrijheid. Dat is de boodschap van de kaart. Deze boodschap is ook nu nog relevant. Hoeveel mensen kiezen voor het grote geld? De belangrijke baan? De dikke auto? Dat is allemaal prima, hoor. Maar is dit waar je hart voor zou kiezen? Is dit jouw leven wat je wil? Helemaal diep van binnen?

Liefde strekt verder dan een vriendje of vriendinnetje. Het start al ver daar voor. Als je gewoon bent in het kiezen voor wat binnenin je leeft dan is het gemakkelijker om dat ook te doen voor een geliefde. Als je vaker kiest voor dat wat diep binnen jou leeft dan geeft dat rust in jou je zet immers het tegenwerpende stemmetje in je op mute. Je leeft je leven met passie. Dit geeft zoveel vrijheid, geen red bull nodig maar je verkrijgt toch vleugels.

Ik wens je veel fijne dagen vol van liefde,

Karin


Wil je iedere week een leuke spirituele, magische tip? Zomaar in je inbox? Nu met leuke bonus uitsluitend voor inspiratiemaillezers… lees verder