Heb jij dat ook dat je jouw overleden huisdier nog wel eens voelt? Of ruikt? Opeens ben je weer terug daar bij dat wat ooit was... Of heb je juist moeite om je huisdier die er niet meer is waar te nemen? Lees dan verder...


Contact met jouw huisdier die er niet meer is

Voor velen klinkt het eng maar eigenlijk is het dat niet. Want als je overleden bent dan ga je naar “het hiernamaals.” Terug naar de bron. Je laat alles achter je behalve de lessen die je geleerd hebt. Die geleerde lessen neem je mee want daarvan ben je gegroeid. Aardse lessen hebben je completer gemaakt. Wij ontspringen allemaal uit de bron en gaan daar ook naar terug. Zo is dat ook voor dieren. Ook zij gaan terug naar de bron. Ik wil het in deze blog met je hebben over geliefde huisdieren die je had en er niet meer zijn. Juist omdat rond de 31e oktober de scheidingslijn tussen zij die hier op aarde leven en zij die zijn heengegaan dunner is.

Ook (huis)-dieren gaan dus terug naar de bron. Maar hun spirit blijft vaak nog dicht bij jou (dat is met mensen anders). Hierdoor kun je ze nog waarnemen zo rond jou, op geliefde plekjes of zomaar in een droom. Ik vind het een fijn idee dat je juist met je huisdier nog een heel goed contact kunt hebben, ondanks dat deze er niet meer is. Ik hoor je denken: Leuk allemaal maar hoe weet ik nu, enne is dat wel echt zo, ennnnnnne>>>???

Ik ga er hieronder op in. Ik vertel je wat je zoal kunt tegenkomen én als je graag contact wenst wat je dan zou kunnen doen.

Hoe laat jouw huisdier weten dat deze qua geest nog steeds vaak bij jou in de buurt is?

 • De bekendste: je denkt veel aan jouw huisdier en opeens zie je iets bijvoorbeeld een speeltje of een geliefd hapje/snack zomaar ergens?
 • Of kom je dit telkens tegen als je naar de tv kijkt, op je laptop zit zonder dat je er naar op zoek gaat.
 • Gaat er soms een deur open op dezelfde manier zoals jouw huisdier dat zou doen? Huisdieren kunnen krabbelen aan de deur waardoor deze opengaat, of er juist tegenaan bonken. Vaak hoor je dan hetzelfde geluid waar je zo aan gewend was.
 • Ruik je soms de geur van jouw huisdier? Of de geur van het eten waar jouw beestje zo dol op was? Terwijl dt toch echt niet kan?
 • Voel je jouw overleden huisdier tegen jouw benen aanstrijken?
 • Of zie je een deuk in de bank (of ergens anders) net zoals toen?
 • Heb je jaren later zomaar het idee dat je dient te gaan lopen met je hond, of dat je voer dient klaar te zetten voor je huisdier? Ik bedoel dan niet iedere dag maar zomaar opeens?
 • Droom je vaak over jouw huisdier?
 • Voel je de troost van jouw overleden huisdier als je verdrietig bent?
 • Heb je gewoon het gevoel helemaal van binnen dat jouw huisdier er is?
 • >> Het voelt niet eng maar allemaal heel gewoon.
 • >> Juist al die dingen die jouw huisdier zo uniek maakte waardoor je weet, oeh dat lijkt wel… en dan ineens is dat wat je herkende weer weg…
 • >>Schrijf dat op! Maak een speciaal boekje met dat wat je waarneemt. Je hoeft het met niemand te delen, met niemand te overleggen of te laten beoordelen. Schrijf het voor jezelf op. Juist omdat de flits waarin dit plaatsvindt zo snel weer vervlogen lijkt.

 • Even ter verduidelijking: alles in de bron gaat sneller dan hier op aarde. Dat komt omdat in de bron alles draait op liefde. Door deze liefde kun je goed waarnemen wat er om je heen gebeurt. Dit komt doordat er geen blokkades zijn die die liefde tegenhouden. Dus scan jij een ander en een ander jou. Hierdoor weet je. Alles gaat zonder blokkades heel snel. je hoeft immers niet te vragen: "Je weet" Alles wat je uit de bron (dus ook zij die overleden zijn) hier op aarde waarneemt gaat dus op supersnel-speed.
 • Om dit te leren waar te nemen is het handig om dit meteen op te schrijven. Zo vorm je jouw eigen erkenning. Je hebt het immers op geschreven én je vergeet het daarna niet omdat je het hebt opgeschreven (meestal vergeet je het omdat het zo snel ging).
 • Heb je behoefte aan contact met jouw overleden huisdier maar neem je niks waar?
 • Probeer dan tijdens Samhain (31 oktober) dit contact te maken (je kunt te allen tijde contact maken alleen doordat de scheidingslijn tussen overledenen en wij levenden op aarde dunner is op de 31e okt is het dan gemakkelijker). Het gaat zo:

 • Plaats jezelf eerst in een bol van wit licht.
 • Het gemakkelijkst is het als je rustig ergens gaat zitten of liggen. Sluit je ogen en adem diep in en weer uit. Doe dit een paar keer totdat je voelt dat je geheel rustig bent. Herhaal voor jezelf de naam van jouw huisdier een paar keer. Als je het wil mag je ook zijn/haar naam roepen zoals je altijd deed. Dat werkt namelijk nog beter.
 • Als je het fijn vind dan kun je ook de engelen vragen om je te helpen. Bijvoor beeld AA ( AA betekent aartsengel) Michaël (voor spirituele groei, dat kan je wel gebruiken op dit moment) of AA Azraël (die voor het welzijn van de dieren zorgt), of misschien heb je een andere engel in gedachten.
 • Vraag om bijstand van AA en vraag of zij je nu willen helpen om jouw overleden huisdier (zeg daarvan dan gewoon de naam) te kunnen waarnemen.
 • Dit waarnemen kan op velerlei manieren: Je ziet jouw huisdier, je ruikt jouw huisdier, je voelt jouw huisdier, je hoort jouw huisdier. Dit neem je dan waar binnenin jou. Dus niet zodat je het kan vastpakken. Maar wel zo dat je het van binnen weet.

Vraag aan jouw huisdier hoe het gaat. Overleg je verdriet, schuldgevoel, angst etc. als je dat hebt, maar ook dat je zo blij was met jouw huisdier, en hoezeer je deze mist. Vraag als je dat wil of dat jouw huisdier nog af en toe bij je langs wil komen. Vraag bijvoorbeeld of deze een teken wil geven als deze er is.

Rond het af en zeg tot ziens. Zeg ook dank je wel tegen jouw huisdier, voor nu en voor toen. Bedank de engelen die je hebben bijgestaan.

Schrijf daarna op wat je hebt ervaren.

Ik hoop van harte dat dit je verder helpt.

Groet Karin

p.s. Nog meer tips over Samhain? Klik hier om verder te lezen.

Mocht je nu meer willen weten hoe dit allemaal in z’n werk gaat klik dan hier.

Wil jij nog meer gratis magische tips en spirituele wijsheden? Schrijf je in voor de magische inspiratiemail. Je krijgt altijd een leuke spirituele/magische/tarot tip. Deze tips worden uitsluitend in de magische inspiratiemail gedeeld. Klik hier om je rechtstreeks in te schrijven voor de magische inspiratiemail.